MINIKEMP A VÍTÁNÍ NOVÝCH HÁZENKÁŘŮ

Autor: Jan Kuchyňka

Ani naši nejmenší házenkáři v létě nezaháleli. Celý jeden srpnový týden trávili minižáci na přípravném kempu, kde se každý den od 8 do 16 hod věnovali rozličným pohybovým aktivitám. Kemp se odehrával převážně v areálu sokolovny, ale navštěvovali jsme také sportoviště okolních obcí. Vyzkoušeli jsme tak halu v Měníně s tréninkem krajského trenéra Ladislava Dvořáka, fotbalové hřiště v Otmarově nebo překážkový workout v Žatčanech.

Celý kemp se nesl v duchu právě ukončených Olympijských her a děti v průběhu týdne plnily vybrané olympijské disciplíny. Vedle cyklistiky, střelby ze vzduchovky nebo lukostřelby to byly další atletické a gymnastické disciplíny. Každý den probíhala minimálně jedna tréninková jednotka házené, ale dostalo se také na fotbal, florbal nebo přehazovanou. Tradiční kempovou aktivitou jsou oblíbené čelenky.

Malí házenkáři si tak na kempu od rána do odpoledne jen hráli, ale také nenápadně nabírali mnoho tréninkového objemu. Ten uplatní v nadcházející sezóně, v které budou nastupovat 3 minižácké týmy. Kromě kategorie mladších a starších minižáků hrajících na šířku hřiště, totiž nově obsadíme přípravnou kategorii na mladší žáky, tzv. házenou 5+1 na celé házenkářské hřiště.

Telnickým fanouškům se na domácí půdě představíme na turnajích 3. listopadu a 1. prosince 2024. Sledujte naši facebookovou stránku „Házená Telnice“, kde budete o všech našich domácích i přespolních akcích informováni.

A protože šikovných dětí není nikdy dost, zveme do našich řad všechny kluky a holky od 5 let. Tréninky probíhají každé pondělí a středu od 17 hodin. Sportovní den pro všechny naše příznivce a hlavně nové zájemce, kde můžete ochutnat atmosféru házené, pořádáme v sobotu 14. září 2024 dopoledne, v nafukovací hale. Na parkovišti u sokolovny nám budou sekundovat hasiči s ukázkou zásahu.

Baví tě běhat, skákat, házet? Tak tě baví házená – pojď hrát házenou s námi!

FOTOGALERIE